У Львові сьогодні відбудеться зустріч президентів України, Туреччини і генсека ООН. Обговорять зерно, війну й ситуацію на ЗАЕС.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган прямує до України, повідомляє агентство Anadolu у четвер, 18 серпня.

У складі делегації також голова турецької дипломатії Мевлют Чавушоглу, міністр нацоборони Хулусі Акар, голова Національної розвідувальної організації Хакан Фідан, голова Управління оборонпрому при Адміністрації президента Ісмаїл Демір, офіційний представник правлячої Партії справедливості та розвитку Омер Челік і деякі інші члени турецького уряду.

Склад турецької делегації доповнить генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар.

У Львові Ердоган зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським і генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, який напередодні прибув в Україну.

Як повідомив заступник представника генсека Фархан Хак, під час зустрічі Гутерреш обговорюватиме можливості для деесклації війни.

Водночас генсек ООН планує підняти питання про переміщення суден з українських портів у Чорне море, про експорт продовольства і зерна, а також про ситуацію навколо Запорізької АЕС.

Завтра Гутерреш відвідає один із трьох українських портів.

"Перед тим, як повернутися в Нью-Йорк, Антоніу Гутерреш зробить зупинку в Стамбулі і побуває в Спільному координаційному центрі, який надає сприяння реалізації Чорноморської ініціативи", – повідомляє прес-служба ООН.