У ході візиту Колонна відвідає Бучу та проведе зустрічі з Кулебою та Зеленським, а також передасть пожежні машини та "швидкі".

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна у понеділок, 30 травня, прибула до України. Про це вона повідомила у Twitter.

"Щойно прибула в Україну, щоб висловити підтримку Франції українському народу", - написала вона.

"Міністр європейських та закордонних справ Катрін Колонна сьогодні здійснює свою першу поїздку в Україну, до Києва. Цією поїздкою міністр хоче продемонструвати солідарність Франції з українським народом та її повну рішучість посилити підтримку України перед російською агресією як у гуманітарному та фінансовому плані, так і в постачанні оборонного обладнання", - повідомили в МЗС Франції.

У ході поїздки Колонна планує відвідати Бучу, а також передасть українській владі обладнання цивільної безпеки (пожежні автомобілі та машини швидкої допомоги).

Крім того, глава МЗС Франції зустрінеться з українським колегою Дмитром Кулебою, щоб обговорити підтримку України у всіх сферах та, зокрема, блокування експорту зернових та олійних культур. Крім того, відбудеться зустріч із президентом Володимиром Зеленським.