В Офісі генпрокурора нагадали, що Петро Порошенко підозрюється у "сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

В Офісі генпрокурора підтвердили арешт Печерським судом майна п'ятого президента України Петра Порошенка та уточнили, на яке саме накладено арешт. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"Судом прийнято рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, що належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна. Це об'єкти нерухомості, корпоративні права тощо", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що подання та розгляд клопотання пройшли з дотриманням усіх процесуальних норм.

В Офісі генпрокурора нагадали, що Петро Порошенко "підозрюється в тому, що за попередньою змовою групою осіб сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" шляхом організації та придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти України, поставивши енергетичну сферу України" залежність від Російської Федерації та терористичних організацій".