Під час огляду околиць Ізюма, звільненого від української армії, знайдено численні поховання загиблих місцевих жителів.

Про це в четвер розповів начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов та уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти, Олег Котенко, пише УНН.

Сергій Болвінов розповів, що серед загиблих є як українські військові, так і мирні жителі. Вони загинули з різних причин: внаслідок обстрілів, від вибухів, а декого розстріляли. Про розпізнання загиблих поки що говорить рано – ексгумація тільки почалася. Усі деревʼяні хрести мають номери. Приблизне число загиблих — 440 тіл.

Олег Котенко повідомив, що похорон раніше знімали російські військові, і після того, як вони пішли з Ізюма, українці вже знали, де його шукати.

"Десь є реєстр, у якому, я думаю, вони нам підказуватимуть, де вони взяли це тіло для поховання, що це за людина і  чому йому було надано номер, а не прізвище», – доповів уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, серед похованих є воїни ЗСУ (їх могили підписані "ВСУ"), братські могили, сімʼї - які поховані в одну дату та цивільні.

14 вересня, у звільненому українськими захисниками Ізюмі, підняли Державний прапор. В урочистостях взяли участь президент України Володимир Зеленський, заступник Міністра оборони Ганна Маляр, представники ЗСУ та інших силових підрозділів.