У суботу, 25 вересня, в Лондоні (Великобританія) на стадіоні "Тоттенхем Хотспур" відбувся вечір боксу від промоутерської компанії Matchroom Boxing.

У головній події вечора український боксер Олександр Усик здобув перемогу над британцем Ентоні Джошуа одностайним рішенням суддів.

Таким чином, Усик став чемпіоном світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO і IBF.

Пропонуємо вашій увазі найяскравіші коментарі світу боксу про перемогу Усика над Джошуа:

"Чудовий бій, чесно! Не можу дочекатися, щоб опинитися в рингу!" - написав Райан Гарсія.

"Повинен визнати, Усик показав відмінну тактичну гру сьогодні ввечері. Для Джошуа це не кінець шляху, але не можна бути настільки обережним або чекати восьмого раунду, щоб намагатися вимкнути суперника. Вчися на цьому і покращуйся", - написав Леннокс Льюїс.

"Усик показав у рингу свій родовід. Чемпіон у любителях. Олімпійський чемпіон. Абсолютний чемпіон у важкій вазі, а тепер - чемпіон у хевівейті. Потрібно пройти довгий шлях, старанно працювати і наполегливо домагатися своїх цілей", - додав Льюїс.

"Вітаю Усика. Тепер я хочу свій шанс. Я не дозволю йому дихати", - написав Джо Джойс.

"Усик - майбутнє боксу зараз. "Приходьте і візьміть мене", - тепер Усик може сказати всім суперваговикам", - написав Джордж Форман у відповідь на питання, чи буде Тайсон Ф'юрі фаворитом у бою проти Усика.

"Я не був вражений", - написав Джервонта Девіс.

"Усик вибив з Ей Джея лайно. Подивимося, як це бачать судді. Сподіваюся, вони його не пограбують", - написав Реджис Прогрейс перед тим, як судді оголосили свої оцінки.

"Величезний останній раунд для Усика, він виграв його з величезним відривом. 9-3 для мене. Ей Джей показує жахливий мову тіла після фінального гонгу", - зазначив Джош Тейлор.

"Що за бій!", - написав Шон Портер.

"Усик - боксер-майстер", - написав Денні Гарсія.

"Вітаю Усика. Джошуа, тримай голову вище", - прокоментував Оскар Де Ла Хойя.

"Усик зробив це", - похвалив Габріель Росадо.

"Яким чудовим бійцем і симпатичним харизматичним персонажем є Усик. Видатний чемпіон у хевівейті й абсолютний "pound for pound". Вітаю мого друга Егіса Клімаса і всю команду Усика. У мене так багато друзів з України, які зараз святкують. Хай живе Україна" , - написав Лу Дібелла.

"Чорт забирай, я повинен визнати, що не думав, що Усик виграє. Я думав, що він занадто малий, але у нього є навички. Мої 100-відсоткові привітання", - зізнався Вергіл Ортіс-молодший.

"Який спектакль, яка перемога Усика. Ось це так. Це було дивно", - написав журналіст Аріель Хельвані.

"Усик заслужив похвалу. Нічого собі! Неймовірний виступ, і цей останній раунд показав, що він собою являє, і йому навіть нічого не потрібно було робити. Вау! Випотрошений Джошуа, зніми капелюха перед ним, бийся з найкращими і не відступай" , - написав Чарлі Едвардс