Фактичні показники виробництва в усіх напрямках перевищили планові, зазначив Юрій Гусєв.

Обсяги виробництва на підприємствах державного концерну Укроборонпром у січні - червні 2021 року зросли на 19,5% - до 16,6 млрд гривень у порівнянні з першим півріччям 2020 року. Про це повідомляється на його сайті в п'ятницю, 9 липня.

У першому півріччі підприємства концерну виробили, модернізували і відремонтували авіатехніки та обладнання на 44,6% більше, ніж за той же період 2020 року - на суму 7,8 млрд грн, високоточної зброї та боєприпасів на 33,6% більше - на 3, 1 млрд грн, систем радіолокації, радіозв'язку і спецприладів майже на 24% більше - на 1,5 млрд грн, бронетанкової техніки на 0,7% більше - на суму 2,9 млрд грн.

У той же час, підприємства військово-морської техніки хоч і перевиконали план на 18,6%, але обсяги виробництва в порівнянні з січнем - червнем минулого року склали 62%, або 1,3 млрд грн.

"Фактичні показники виробництва в усіх напрямках перевищили планові. Це свідчить про ефективне планування виробничої діяльності концерну. Також слід зазначити, що вказане було досягнуто незважаючи на те, що можливість контрактації в рамках держоборонзамовлення-2021 до цих пір утруднена", - заявив голова Укроборонпрому Юрій Гусєв.