Українці лише через monobank за добу зібрали понад 6,6 мільйона гривень на лікування морпіха і захисника Маріуполя Михайла Діанова, який повернувся з полону дуже виснаженим через недоїдання та поранення.

Збір коштів організували в monobank.

Також кошти можна було надсилати й на інші рахунки. Зрештою сестра Діанова розповіла, що збір закривають, тому що почали з'являтися шахраї, які оголосили фейкові збори коштів.

 

 

Фейковий збір коштів

 

Стан здоров'я Діанова

Як напередодні нам розповіла сестра Михайла Альона Лаврушко, він повернувся з полону дуже виснаженим через недоїдання та поранення. Насамперед йому необхідно набрати вагу. Для цього потрібно щонайменше 1,5-2 місяці.

Після цього чоловіку мають прооперувати руку. Напередодні журналістка Віолетта Кіртока повідомила, що рука Михайла не зрослася, у ній не вистачає 4 см кістки.

«Вона тримається на "чесному слові", це помітно на опублікованій фотографії. Кістка роздроблена. Виявляється, він із таким пораненням продовжував воювати», — розповідає Альона Лаврушко.

Вона каже, що брата виснажило не лише недоїдання, але й поранення в руку і ногу. Однак чи будуть потрібні операції на нозі, поки не обговорювалось. Зараз важливо полікувати руку.

«Фото руки Михайла ми публікували з його дозволу. Він не був проти, сказав: "Хай люди бачать, якою ціною дається перемога"», — пояснює сестра. 

Нагадаємо, українці також уже назбирали понад 12 мільйонів на реабілітацію визволених «азовців». Докладніше про це читайте тут.

Що передувало?

Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей, зокрема 108 «азовців». 200 українських військових обміняли на кума путіна Віктора Медведчука, який «вже дав усі можливі свідчення слідству». 

5 командирів з «Азовсталі» обміняли на 55 російських військових, які «не мають для нас жодного інтересу». Звільнені командири зараз перебувають у Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана, вони залишаться там до кінця війни.

Крім того, 10 полонених іноземців росія відпустила до Саудівської Аравії. Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими оприлюднив повний список звільнених захисників.