Загальна кількість заарештованих літаків за польоти до анексованого Криму досягла 263, зазначили в Офісі генпрокурора.

Суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника Газпром авіа за перельоти із закритого Україною пункту пропуску Сімферополь-Авіа. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у вівторок, 8 лютого.

"За клопотанням прокуратури АР Крим та м. Севастополя Херсонський міський суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску Сімферополь-авіа та з нього і таким чином були знаряддям скоєння злочинів", – йдеться у повідомленні.

За інформацією наглядового відомства, російською авіакомпанією Газпром авіа 14 пасажирських літаків незаконно використовувалися для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України з порушенням правил міжнародних польотів. Ця компанія є "дочкою" російського газового монополіста Газпром.

Також встановлено, що не менше 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до Криму з порушенням законодавства.

Наразі триває досудове розслідування за фактами порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, державної зради, незаконної переправки осіб через державний кордон України, порушення правил міжнародних польотів (ч.2 ст.332-1, ч.1 ст.111) , ч.2, ч.3 (ст.332, ст.334 КК України).

 

За даними прокуратури, загалом було накладено арешти на 263 повітряні судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до Криму, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.