У середу, 7 липня, на Івана Купала Україна стане місцем баталій південного циклону і східного антициклону з незвичайним ім'ям Kornelieke. Про це повідомила в соцмережі синоптик Наталія Діденко.

"Антициклон тисне і просувається потужно, однак завтра циклон ще буде чинити опір і тому грозові дощі залишаться на Півдні України, на сході та в центрі. У денні години" лівий "атмосферний фронт із заходу призведе короткочасні дощі з грозами в наших західних областях. Карта 2 ", - попереджає синоптик.

За її даними, в ніч на Івана дощі можливі лише в південній частині, східних та центральних областях. У північних регіонах завтра дощів не очікується.

"Температура повітря набирає літні обороти, в середу очікується + 26 + 33 градуси, а ось на півдні на кілька градусів буде свіже, + 24 + 28 градусів. У Києві в ніч на Івана передбачається + 18 + 20 градусів, гуляйте біля річок і озер на здоров'я. Вдень 7 липня в Києві буде сонячно і спекотно, + 28 + 30 градусів ", - пише Наталія Діденко і додає, що антициклон таки" дотисне своїм авторитетом "і витіснить дощі з України, а спека посилиться.