Система протиповітряної оборони, яка може збивати все у небі - від безпілотників до балістичних ракет та винищувачів - уже в Україні.

США передали Україні перші два зенітно-ракетні комплекси NASAMS, які допоможуть посилити протиповітряну оборону. Про це у вівторок, 25 жовтня, повідомив гендиректор компанії-виробника ЗРК Raytheon Technologies Грег Хейєс в інтерв'ю, пише Defense News.
 
"Ми щойно поставили два комплекси NASAMS. Ми передали два комплекси уряду США кілька тижнів тому. Вже сьогодні йде їхн розгортання в Україні", - сказав глава компанії.
 
"Це система протиповітряної оборони малої дальності, і вона може стріляти вдосконаленою ракетою класу "повітря-повітря" середньої дальності і може збивати все в небі: від безпілотників до балістичних ракет та винищувачів", - додав Хейєс.
 
NASAMS - пересувний зенітний ракетний комплекс. Його головне призначення - боротьба з маневровими аеродинамічними цілями на малих та середніх висотах. Експерти зазначають, що для того, щоб закрити небо над містом розміром із Київ, потрібно два-три NASAMS чи Iris-T.
 
Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков інформував, що українські фахівці вже навчаються працювати з комплексами NASAMS.