Один із політиків ЄС сказав: "А покажіть нам докази, що це не інсценування", - розповів президент.

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що один із глав країн Євросоюзу вимагав доказів, що військові злочини Росії у Бучі не були інсценовані. Про це він розповів у інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Президент не захотів називати ім'я політика, а лише сказав: "Це було не з Шольцем. Але найгірша промова одна була. Один із політиків Європейського союзу сказав: "А покажіть нам докази, що це справді так було, що це не інсценування. Покажіть нам ці докази! "Я не можу сказати – хто це був", – сказав він.

За даними ЗМІ, це був прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Також Зеленський розповів, що невідомо, чи були у ЗС РФ списки мешканців Бучі, які підлягають "знищенню". "Я чув про такі списки у великих містах, як, наприклад, Херсон", - наголосив він.

Також президент України визнав, що Київ не має вибору, окрім як сідати за стіл переговорів з РФ, навіть після всіх фактів військових злочинів.

"Сьогодні Україна не має іншого вибору, окрім як сісти за стіл переговорів. А в Росії немає іншої сили, щоб зупинити цю війну. Тільки він (Путін) один вирішує, коли закінчиться ця війна", - сказав Зеленський.