У Росії випадково підтвердили успіхи Збройних Сил України на Херсонщині. Країна-агресор воліє відмовчуватися і не коментувати свої поразки, проте цього разу про контрнаступ наших захисників заговорили навіть у російському Міноборони.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти вважають, що українські війська просунулися у Високопілля і Нововознесенське, які розташовані в межах 5 кілометрів від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області. 

"Російські джерела, в тому числі російське Міноборони, ненавмисно підтвердили, що українські сили досягають успіхів на західній Херсонщині в районі Сухого Ставка (приблизно в 65 км на північний схід від міста Херсон і вздовж річки Інгулець)", - зазначили в ISW.

Так, Міноборони РФ заявило, що російські удари були спрямовані на зосередження українських сил у Білогірці, Сухому Ставці та Андріївці. А це свідчить про те, що українські війська утримують позиції південніше річки Інгулець, підкреслили аналітики. 

"Російські джерела продовжували обговорювати українські наступальні операції в районі Сухого Ставка і навколишніх населених пунктів Безіменне, Костромка, Великий Артаков і Щасливе", - додали в ISW.

На думку експертів, в РФ вже переключили увагу на події в Харківській області і намагаються мовчати про успіхи ЗСУ на Херсонщині. Незабаром, вважають аналітики, російський інформаційний простір повністю переорієнтує увагу на ситуацію під Харковом.