Українська армія, яка є у нас сьогодні, - небо і земля з тією, яка була до 2014 року, зазначив міністр.

У Росії немає ні економічних, ні військових можливостей утримувати територію України в разі спроби окупації, тому РФ не піде на повномасштабне вторгнення, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. Про це в четвер, 11 березня, пише Обозреватель.

"По-перше, вони економічно не готові, по-друге, та українська армія, яка є у нас сьогодні, - небо і земля з тією, яка була до 2014 року. Це відновлена ​​практично з нуля оновлена ​​армія з дуже серйозним ідеологічно-патріотичним настроєм. Не забувайте, у нас через війну з 2014-го року пройшло півмільйона воїнів, які зараз мають справжній військовий досвід. Вони знають, як пахне порох, що таке кров і втрата товариша на полі бою. Це 500 тисяч мобілізаційного потенціалу України", - зазначив Рєзніков.

Він додав, що до цього числа потрібно додати 250 тисяч військовослужбовців ЗСУ, 50 тис. бійців Нацгвардії і тисячі патріотично налаштованих українців.

"Скільки вся армія Росії? Півтора мільйона. Але у них більш ніж 100 млн населення, плюс своя велика територія. Вони не можуть привезти їх усіх на кордон з Україною, щоб відкрито почати війну і вторгнутися на нашу територію під своїми прапорами. Навіть уявімо, якщо вони підуть на відкрите вторгнення - що отримають? Українську націю, яка готова тотально захищати свою землю. Кожен зі зброєю в руках буде захищати свій будинок і вулицю. Навіть якщо вони кудись і проскочать танковим ударом, що далі? Якими військовими контингентами будуть утримувати цю територію?" - зазначив Рєзніков.