Максимальний розмір такого іпотечного кредиту в ПриватБанку обмежений сумою в 2 млн гривень, а вартість житла в іпотеку не має перевищувати 2,5 млн гривень.

Перші сім банків підписали угоди з Фондом розвитку підприємництва про компенсацію з держбюджету частини кредитної ставки до рівня 7% річних. Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко на прес-конференції, повідомляє РБК-Україна в п'ятницю, 26 лютого.

За його словами, це державні ПриватБанк, Ощадбанк Укргазбанк, а також приватні - Глобус, Мегабанк, ОТП Банк і Кредобанк.

"На сьогодні готові підписати договори сім банків", - сказав міністр, зазначивши, що найближчим часом до програми приєднаються інші банки.

Своєю чергою, Економічна правда уточнює, що перший договір про надання іпотеки під 7% підпишуть вже в понеділок, 1 березня.

Згідно з даними ПриватБанку, отримати кредит під 7% можна на купівлю квартири або будинку, нормативна площа яких становить 50 кв. метрів загальної площі на одну людину або сім'ю з двох осіб і 20 кв. м - на кожного наступного члена сім'ї.

Участь у програмі можуть взяти українці, середньомісячний дохід яких і кожного з членів за останні шість місяців не перевищує десятикратного розміру середньої місячної заробітної плати у відповідному регіоні України.

Максимальний розмір такого кредиту обмежений сумою в 2 млн гривень, а вартість житла в іпотеку не має перевищувати 2,5 млн гривень. Отримати пільговий кредит на житло можна на термін до 20 років, а початковий внесок позичальника має бути не менше 25% вартості житла.