Наразі бойова міць Росії в Україні становить 80-85% від того рівня, який був до повномасштабного вторгнення, заявили у Вашингтоні.

Станом на 8 квітня понад 40 російських батальйонних тактичних груп розташовані в районі Донбасу або поряд із ним. Такі дані повідомили у Пентагоні, інформує телеканал CNN.

Зазначається, що два дні тому на сході України було близько 30 БТГр армії Росії. Таким чином, за цей час для участі у війні в Україні прибули ще близько 10 тисяч російських військовослужбовців.

Крім того, у Міноборони США заявили, що Росія збирається набрати понад 60 тисяч військових із числа новобранців та мобілізувати резервістів для посилення сил вторгнення. Однак, як зазначено, поки що невідомо, наскільки успішно Москва зможе досягти цієї мети, наскільки добре будуть навчені ці сили і куди вони будуть спрямовані.

Нарешті, у Вашингтоні резюмували, що сьогодні бойова міць російської армії на території України знизилася більш ніж на 15% з початку вторгнення.

"З оцінної доступної бойової потужності, яка була в РФ у розпорядженні до вторгнення і яку вона виставила проти України, ми оцінюємо, що вона становить від 80 до 85% того, що було від початку", - цитує телеканал представника Пентагону.