У Херсоні поступово з'являтимуться пункти допомоги населенню, як це було на Харківщині, зазначив Володимир Зеленський.

У звільненому місті Херсон наразі є не більш ніж 80 тисяч осіб, тоді як до війни його населення становило близько 280 тисяч осіб. Про це повідомляє Офіс президента у понеділок, 14 листопада.

Вказано, що сьогодні президент Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки у Херсонську і Миколаївську області провів нараду щодо стабілізаційних заходів на деокупованій території Херсонщини.

Глава держави заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угрупування військ Херсон, бригадного генерала Олександра Тарнавського про ситуацію у регіоні.

У свою чергу, голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич поінформував Зеленського про стан об'єктів критичної інфраструктури і систем життєзабезпечення міста.

"У Херсоні зараз проживає 70–80 тисяч осіб. У місті складна ситуація з електропостачанням і зв'язком", – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Володимир Зеленський, у Херсоні поступово з'являтимуться пункти допомоги жителям, як це було на Харківщині.

Зі свого боку Янушевич зазначив, що здійснюються заходи з відновлення зруйнованих ліній електропередачі, що йдуть у Херсонську область.

"Ми цілодобово опрацьовуємо це питання разом з Укренерго. Відразу за вибухотехніками йдуть наші електромонтери. І ми сподіваємося, що найближчим часом постачання електроенергії буде відновлено", – повідомив він.

 

Учасники наради обговорили надання допомоги сусідніми областями, зокрема Миколаївській та Дніпропетровській, у налагодженні логістики і поверненні нормального життя на звільнені території Херсонщини.

У Миколаєві Володимир Зеленський також відвідав гуманітарний штаб, який діє при ОВА і з перших днів російської агресії надає допомогу нужденним.

Так за дев'ять місяців серед громад регіону було розподілено більш як 4 млн тонн гуманітарної допомоги. Населення регулярно постачають продуктові і непродуктові набори, теплий одяг, медикаменти і будівельні матеріали для ремонту потерпілих від обстрілів будинків.

Гуманітарний штаб вже також надіслав допомогу Херсону. Це більш як 25 тонн продуктових наборів, 26 паллетів продуктів харчування, 3 тонни засобів гігієни. Також від Миколаївщини Херсону було передано машину швидкої медичної допомоги, більш як 6 тонн медикаментів, включаючи інсулін та інші надважливі ліки, а також медзасоби, які були закуплені для Херсонщини і зберігалися у Миколаєві до деокупації.