У відомстві запевнили, що їхні дії в рамках розслідування не перешкоджають закупівлям COVID-вакцин у компаній-постачальників.

У Національному антикорупційному бюро підтвердили, що розпочато провадження у справі про закупівлю вакцин проти коронавірусу, і підкреслили, що воно ніяк впливає на поставки цих препаратів в Україну. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці НАБУ у Facebook у вівторок, 16 лютого.

"Підставою (для відкриття справи - ред.) стала відповідна заява генерального директора ДП Медзакупівлі, відомості з якої детективи були зобов'язані і внесли до ЄРДР. У рамках розслідування детективи НАБУ перевірять наявність або відсутність ознак складу кримінального злочину, про який зазначено у зверненні", - інформувала прес-служба.

При цьому в Бюро відзначили, що початок провадження не є доказом провини або підтвердженням вчинення злочину, а також "не може перешкоджати закупівлям вакцин у постачальників, тим більше вже після закінчення терміну обіцяного початку вакцинації".

У НАБУ пообіцяли інформувати громадськість про результати розслідування і закликали всіх причетних до цієї справи утриматися від розголошення інформації стосовно неї.