Олександр Ткаченко пропонує почати з м'якої українізації, у рамках якої планують запустити онлайн-курси з вивчення української мови.

Міністр культури Олександр Ткаченко вважає, що штрафи за порушення мовного закону потрібно відстрочити, а українізація повинна бути м'якою. Про це Ткаченко заявив в інтерв'ю BBC Україна, яке було опубліковано у вівторок, 16 лютого.

Ткаченко вважає, що вводити відразу штрафи - це "як поставити віз поперед коня". За його словами, розмови про штрафи призведуть лише до більшої суспільної напруги.

"Варто мати чітку публічну позицію і її демонструвати, аргументувати і переконувати громадську думку в тому, що курс на українізацію, але м'яку українізацію - незмінний. Але для початку потрібно дати поштовх масовій популяризації української мови", - заявив Ткаченко.

Він додав, що в державній програмі, яка зараз знаходиться на розгляді уряду, пропонується зробити безкоштовними і зрозумілими для людей онлайн-курси з вивчення української мови. Ткаченко зазначив, що, можливо, їх запустять у цьому році.