Місцева мешканка Оксана Демінтієнко розповіла, що в дитячому садку температура була 15 градусів.

У Кропивницькому 2-річна дівчинка отримала переохолодження в дитсадку. Мати забрала дитину із садка з посинілими губами і судомами. Про це пише Суспільне.

Місцева мешканка Оксана Демінтієнко розповіла, що в дитячому садку температура була 15 градусів. Їй зателефонували і сказали, що в її дочки сині губи і її трясе.

Жінка відвезла доньку в лікарню.

Зі слів лікаря Ірини Дуванової, дитина тремтіла. У дівчинки була температура 37,5, а коли прийшла на прийом - то вже 39.

"У дитини були симптоми гострої респіраторної інфекції. Вона дуже часто ходила в туалет, це буває так, коли людина переохолоджується, від цього і розвивається вірусна інфекція", - розповіла лікарка.

Як відзначила співробітниця відділу управління Держпродспоживслужби в області Тамара Третяк, відповідальність за температурний режим у дитсадку несе власник.

З її слів, відповідно до санітарного регламенту, температура в групових приміщеннях дошкільних закладів має бути від 19 до 23 градусів тепла. Опалення в дитячому садку увімкнули, у закладі тривають роботи - батареї вже теплі.