Першочерговими завданнями нового глави стануть фінансове оздоровлення Центренерго і підготовка до приватизації.

Кабінет міністрів України, керуючись пропозицією Фонду держмайна, призначив виконуючим обов'язки генерального директора ПАТ Центренерго Юрія Власенка. Про це йдеться на сайті Кабміну.

"Новопризначений керівник компанії Юрій Власенко продовжить фінансове оздоровлення Центренерго і підготовку до приватизації, щоб посилити вже отримані результати і досягти нових. Його досвід у сфері державного регулювання також стане запорукою подальшого підвищення прозорості роботи підприємства", - ідеться в прес-службі Фонду держмайна.

Також наголошується, що, перш за все, від нового керівника очікують впровадження оновленої стратегії оптових продажів електроенергії та оптимізації витрат.

Крім того будуть оптимізовані поставки вугільної продукції зі збільшенням частки поставок із шахт, які увійдуть у вертикально інтегрований холдинг.

"Я впевнений, що вже досягнуті результати стануть надійною основою для подальшого розвитку Центренерго. У нас є всі можливості, щоб зробити компанію, де мажоритарна частка належить державі, успішним ринковим гравцем енергетичної галузі України", - зазначив Юрій Власенко.

Як додали у Фонді держмайна, ПАТ Центренерго завершило 2020 рік з чистим прибутком у більш як 50 мільйонів гривень проти 2 мільярдів гривень збитку в 2019 році.