Обшук відбувається в присутності самого Олександра Тупицького, його дружини, двох дітей та адвоката, стверджують джерела.

Слідчі Державного бюро розслідувань вранці в четвер, 13 травня, прийшли з обшуком в будинок до Олександра Тупицького, указ про призначення якого на посаду судді Конституційного Суду скасовано. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на джерела в ДБР.

"Згідно з ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, пошуку знаряддя кримінального злочину або майна, яке було отримано в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб", - йдеться у відповідній постанові Печерського суду, яку надали в розпорядження видання.

При цьому в постанові не наводять змісту доказів, оскільки клопотання обмежене таємницею досудового розслідування. Судове засідання, на якому прийняли рішення про обшуки, проводили в закритому режимі - відповідно до КПК України.

Уточнюється, що обшук проводять у присутності самого Тупицького, його дружини, двох малолітніх дітей та адвоката.

Напередодні Печерський районний суд Києва вкотре відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому через те, що він не з'явився на засідання. Суд задовольнив клопотання адвокатів Тупицького, які стверджували, що їх підзахисний перебуває на лікуванні. Слухання перенесли на тиждень.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2020 року слідчі ДБР оголосили підозру Олександру Тупицькому за статтею про завідомо неправдиві свідчення, об'єднані зі штучним створенням доказів захисту, підкупом свідка з метою відмови від дачі показань (ч.2 ст.384, ст.386 КК України). Справа стосується приватизації Зуєвського енергомеханічного заводу в Донецькій області.