До санкційного списку внесено 76 фізичних та 24 юридичних особи. Вони завдали "шкоди національним інтересам та безпеці українського народу".

Нові санкції на засіданні Ради національної безпеки та оборони (РНБО) були застосовані до будівельників Кримського моста, громадян, які займаються незаконним судочинством в анексованому Криму. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Санкції введено щодо 6 фізичних осіб та 24 юридичних осіб, причетних до незаконної споруди та експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь з територією РФ та заподіяння шкоди національній культурній спадщині на території Севастополя", - йдеться у повідомленні.

Також до санкційного списку внесено 18 громадян, причетних до винесення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на півострові.

Санкції застосовані і до 52 фізичних осіб, які, обіймаючи керівні посади у структурі окупаційної адміністрації РФ у Криму, "завдають істотних збитків національним інтересам та безпеці українського народу".