Наразі Німеччина має другу армію в Європі за чисельністю – 185 тисяч військовослужбовців.

Незабаром німецька армія стане найбільшою в Європі. Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв'ю низці німецьких ЗМІ, оприлюдненому напередодні.

"Німеччина скоро матиме найбільшу звичайну армію в Європі в рамках НАТО", – відзначив Шольц і додав, що це значно зміцнить безпеку ФРН і її союзників.

Канцлер також запевнив, що Німеччина й надалі постачатиме озброєння Україні. До кінця липня Києву передадуть самохідні установки Gepard. За його словами, Німеччина також навчає українських військових роботи з артилерійськими самохідками Panzerhaubitze.

Шольц висловив нерозуміння критики, висловленої на адресу влади Німеччини як усередині країни, так і за кордоном через відсутність військової підтримки України.

"Ми передали зброю, і будемо постачати більше озброєнь. Ці замовлення виконуються", – наголосив він, маючи на увазі постачання важкого озброєння, які були узгоджені із промисловістю.

Наразі Німеччина має другу армію в Європі за чисельністю – 185 тисяч військовослужбовців. На першому місці Франція – 207 тисяч військових.