Російські військові намагаються приховати переміщення своєї техніки та особового складу, блокуючи мобільний зв'язок та інтернет у частині Херсонської області.

На півдні окупанти блокують роботу операторів мобільного зв'язку та інтернету, щоб приховати переміщення своєї техніки та особового складу у районах Таврійська та Нової Каховки у Херсонській області. Про це у середу, 19 жовтня, повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Окупанти вживають заходів для прихованого переміщення військової техніки та особового складу. З цією метою у населених пунктах Таврійськ та Нова Каховка Херсонської області противник блокує роботу операторів мобільного зв'язку та інтернету", - повідомили у Генштабі.

Зазначається, що окупанти продовжують знищення української культурної спадщини на тимчасово окупованих територіях, продовжують грабувати музеї, спалювати українську літературу та підручники, надруковані українською мовою.

"За наявною інформацією, у Російській Федерації існують значні проблеми з грошовими виплатами військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях на території України. Зазначеній категорії затримуються виплати грошових надбавок за участь у бойових діях", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що родичі загиблих не можуть отримати обіцяної компенсації.