Плани Кремля включають широке пересування 100 батальйонних тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч осіб, стверджують розвідники.

Американські розвідники з'ясували, що Росія готується напасти на Україну на початку 2022 року на чотирьох фронтах. Про це у п'ятницю, 3 грудня, повідомила газета The Washington Post із посиланням на документ розвідників.

Згідно з новими даними, які включають супутникові фотографії, російські війська зосереджуються у чотирьох точках біля кордону з Україною. Наразі там розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки та артилерія, частина яких перекинута нещодавно, йдеться у матеріалі.

Як пише видання, Кремль планує військовий наступ на Україну на початку наступного року "з масштабом сил, що вдвічі перевищує той, що ми бачили минулої весни під час раптових навчань Росії біля кордонів України".

"Плани включають широке пересування 100 батальйонних тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч осіб, а також бронетехніку, артилерію та техніку", - уточнює медіа.

Як зазначається, на цей момент кількість військових РФ поблизу українсько-російського кордону становить близько 70 тисяч осіб, проте прогнозується збільшення контингенту більш ніж удвічі.

Розвідники стверджують, що батальйонні тактичні групи російської армії систематично переміщуються до кордону та від нього "для приховування намірів та створення невизначеності". Крім того, передбачається, що військове обладнання зберігається на тренувальних об'єктах, щоб у потрібний момент була можливість швидко розпочати атаку на Україну.