У Нафтогазі заявили, що припис НАЗК про звільнення Юрія Вітренка голові наглядової ради втратив актуальність.

Припис Нацагентства з питань запобігання корупції про звільнення Юрія Вітренка з НАК Нафтогаз України на ім'я голови наглядової ради компанії Клер Споттісвуд втратило свою актуальність. Про це повідомляє НАК Нафтогаз України.

Зазначається, що Верховний Суд в ухвалі від 02.02.22 у справі №640/18576/21 скасував лише рішення судів першої та апеляційної інстанції про зупинення дії припису голові наглядової ради Клер Споттісвуд до закінчення розгляду справи по суті.

"Оскільки Клер Споттісвуд звільнилася з суду у вересні, то це розпорядження давно втратило свою актуальність, і, відповідно, втратили свою актуальність забезпечувальні заходи через зупинення дії розпорядження", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Нафтогазі, ухвалення рішення Верховним Судом щодо поновлення дії припису голові наглядової ради Клер Споттісвуд до закінчення розгляду справи по суті не означає автоматичного припинення трудового договору і не може призвести до його припинення.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Кабмін звільнив голову правління НАК Нафтогаз України Андрія Коболєва та призначив на цю посаду Юрія Вітренка.

Голова НАЗК Олександр Новіков у червні 2021 року вніс уряду припис про усунення порушень ст. 26 Закону "Про запобігання корупції", в якому потрібно скасувати як незаконні пункти 8 та 9 розпорядження уряду № 370-р, згідно з якими обрано та призначено Вітренка головою правління НАК Нафтогаз України та підписано з ним контракт, а також порушити питання щодо припинення терміну дії договору з головою правління НАК як незаконним. Цей припис був оскаржений у суді.