Президента запитуватимуть про проведення реформ в Україні, ситуацію на Донбасі, енергетичну безпеку, економічну стабільність, боротьбу з коронавірусом.

Президент Володимир Зеленський проведе марафон спілкування із журналістами 30 медіа, присвячений пройденій половині його каденції. Прес-конференція, яку раніше не анонсували, розпочнеться 26 листопада о 12:00. Кореспондент.net проведе текстову онлайн-трансляцію.

 

Марафон Зеленського із журналістами: відеотрансляція

 

 

Прес-конференція Зеленського: текстова трансляція
 

11:45 Президент прибув на прес-конференцію. Його кортеж під'їхав до будівлі з боку паркінгу, де не було журналістів та активістів, які на той час стояли біля центрального входу.

11:35 У бізнес-просторі Creative State Arsenal біля метро Арсенальна триває підготовка до прес-конференції президента Володимира Зеленського.

Кінологи із собаками перевіряють територію, а біля будівлі збираються правоохоронці, але оточення поки немає, пише PavlovskyNEWS. Також на місці працівники Управління держохорони. Перед входом до закладу чергують журналісти різних видань.

 

 

30 запитань від 30 журналістів

У п'ятницю, 26 листопада, президент України Володимир Зеленський проведе прес-конференцію, присвячену екватору його каденції. Про це повідомила прес-служба Офісу президента 25 листопада.

У прес-конференції візьмуть участь журналісти із 30 провідних всеукраїнських та міжнародних ЗМІ, зазначив глава Офісу президента Михайло Подоляк. Вони поставлять 30 питань. Такий формат пояснили уникненням дублювання питань.

"Відбудеться змістовна розмова президента з журналістами, під час якої будуть висвітлені різні актуальні та суспільно важливі теми, зокрема, проведення реформ в Україні, ситуація на сході країни, енергетична безпека та питання тарифів, економічна стабільність, боротьба з пандемією", - розповіли у Зеленського.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров розповів, що журналісти прийдуть на запрошення Офісу президента.

"І, я думаю, коли ви побачите список ЗМІ та імен, сумнівів в упередженості не залишиться. Усі деталі - скоро - в офіційних повідомленнях", - написав Никифоров на своїй сторінці у Facebook.

Початок заходу планується о 12:00. Він триватиме три години. Прес-конференцію транслюватимуть українські телеканали, а також сторінки президента у соцмережах. Кореспондент.net проведе текстову трансляцію у цьому матеріалі.

 

Місце марафону у Зеленського не повідомляють.

Зеленський раніше проводив марафон спілкування з журналістами у закладі громадського харчування на Фудмаркеті у центрі Києва у перший рік свого президентства. Це була його перша велика зустріч із представниками ЗМІ.

Марафон тривав 14 годин: розпочався о 10:00 і завершився опівночі. Тоді Зеленський побив світовий рекорд і став лідером із найдовшою прес-конференцією. Тоді президента питали про все, але не все він відповів.

Потім велика прес-конференція Зеленського відбулася у перші роковини його інавгурації, 20 травня 2020 року перед Маріїнським палацом. Тоді журналісти запитували Зеленського про внутрішню політику, стосунки з олігархами та всередині його команди, про "епоху бідності" та пандемію коронавірусу.

Рівно через рік, 20 травня 2021 року, Офіс президента зібрав журналістів на території українського державного концерну Антонов, відомого на весь світ своїми літаками. Прес-конференцію готували "ефектну і зі змістом".

Напередодні конференції в Антонові було опубліковано підсумки соцопитування, яке показало, що три ключові владні інститути втрачають довіру серед українців порівняно з осінню минулого року.

Згідно з опитуванням, яке проводилося групою Рейтинг з 13 по 21 березня, діяльність Зеленського схвалюють 38 відсотків громадян України. У вересні 2020 року цей показник був на рівні 49 відсотків і на рівні 67 відсотків у червні 2019 року.

Щодо конкретно електорату Зеленського, то за нього віддали б свій голос 43 відсотки опитаних серед тих, хто зробив такий вибір у 2019 році.

24 листопада група Рейтинг випустила нове опитування, яке показало, що Зеленського підтримали б 25,2 відсотка українців серед тих, хто визначився, якби вибори президента відбулися найближчим часом.

За ним іде лідер Євросолідарності Петро Порошенко з результатом у 17,5 відсотка підтримки, на третьому місці один із лідерів Опозиційної платформи – За життя Юрій Бойко з підтримкою у 10,9 відсотка.

Лідера Батьківщини Юлію Тимошенко готові підтримати 9,4 відсотка українців, колишнього спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова – 7,5 відсотка.

Якби у другий тур разом із Зеленським вийшов би Порошенко, то 54 відсотки опитаних підтримали б нинішнього президента України.

У разі виходу Разумкова до другого туру, то за Зеленського могли б проголосувати 49,6 відсотка українців, а за колишнього спікера – 50,4 відсотка.