Шмигаль та Хегер оглянули пункт пропуску Ужгород – Вишнє-Нємецьке та обговорили його модернізацію.

На кордоні України та Словаччини у Закарпатській області у п'ятницю, 12 листопада, відбулася зустріч прем'єр-міністрів країн Дениса Шмигаля та Едуарда Хегера, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, Шмигаль та Хегер відвідали пункт пропуску Ужгород – Вишнє-Нємецьке.

"Реконструкція пункту пропуску Ужгород дозволить громадянам швидко та комфортно перетинати кордон зі Словаччиною та посилить взаємодію між нашими країнами. Наразі тривають роботи з облаштування пішохідного руху. Також передбачається модернізація та технічне переозброєння пункту пропуску", - розповів Шмигаль.

Так, на пункті пропуску Ужгород планується завершення реконструкції пасажирської ділянки, будівництво складу митниці, відновлення навісів вантажного терміналу та встановлення системи сканування для легкових автомобілів. За інформацією Держприкордонслужби, буде відкрито 8 ліній для оформлення пасажирського транспорту, дві лінії для автобусів та дві лінії для пасажирського сполучення пішоходів. Зараз це єдиний пункт пропуску зі Словаччиною, який здійснює оформлення всіх транспортних засобів та пасажирів.

Шмигаль повідомив, що країни також працюють над запровадженням пішохідного та велосипедного руху у пункті пропуску Ужгород – Вишнє-Нємецьке.

Також глава Кабміну наголосив, що Україна зацікавлена ​​у розвитку співробітництва зі Словаччиною у митній сфері.

Далі прем'єри вирушили до Ужгорода.