Пожежа знищила кілька цистерн із паливом на складі у російському місті Бєлгород поблизу кордону з Україною.

Пожежа в Бєлгороді, яка знищила кілька цистерн з нафтою на місцевих складах, а також, ймовірно, боєприпаси, створить короткострокове додаткове навантаження на і так затягнуті логістичні ланцюжки Росії. Про це у п'ятницю, 1 квітня, йдеться у розвідданих Британії.

Зокрема, міноборони Великої Британії припускає, що через інцидент російські війська, які атакують Харків, зіткнуться з нестачею ресурсів.

"Особливо може постраждати забезпечення ресурсами російських військ, що оточують Харків (60 км від Бєлгорода)", - йдеться у розвідданих.

Відомо, що увечері, 30 березня, у Бєлгороді вибухнули склади із боєприпасами. У Росії одразу ж заявили, що причиною інциденту став "людський фактор".

Вранці, 1 квітня, у Бєлгороді сталася велика пожежа на нафтобазі.

У Генштабі, коментуючи вибухи на складах у РФ, зазначили, що росіяни продовжують зберігати та використовувати застарілі боєприпаси. Пожежа сталася через порушення вимог безпеки експлуатації, офіційно заявили в Україні.

Раніше повідомлялося, що у Свердловській області стартувало навчання Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) за участю більш ніж 2 тисяч військових та міжконтинентальних ракетних комплексів Ярс.