Органи досудового розслідування розраховують на обрання запобіжного заходу екс-президенту в день його повернення в Україну.

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні із закупівлі вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР". Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"У зазначеному кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру двом народним депутатам України, один з яких п'ятий президент України; колишньому міністру енергетики і вугільної промисловості; топ-менеджеру часів Януковича", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що у грудні 2021 року співробітники ДБР спробували вручити екс-президенту Петру Порошенку повістку про виклик для проведення процесуальних дій, але "він проігнорував представників правоохоронних органів і поїхав у невідомому напрямку". Тому слідчий звернувся до Печерського районного суду Києва із клопотанням про обрання стосовно Порошенка запобіжного заходу.

Петро Порошенко планує 17 січня повернутися в Україну. Тому органи досудового розслідування розраховують на проведення процесуальних дій у день його повернення, зокрема обиратимуть запобіжний захід.