Дружина депутата Харківської обласної ради та старшого сина ексмера Харкова Геннадія Кернеса – Кирила Кернеса, Яна померла після тривалої хвороби.

Про це повідомив Кирило Кернес на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Кохана, Ти стрімкою кометою пронеслася через моє життя. Залишивши по собі дві яскраві зорі - наших чудових дітей. Ти зігрівала і надихала мене прекрасних 16 років. Ти була моєю найбільшою мрією і найпалкішою любов'ю. Це гірке слово - була... Мені все здавалося, що я здатен прихилити небо для Тебе. І що разом ми здолаємо цю потвору-хворобу. І знову велике щастя буде спільним, одне на двох. Аж ні. Доля зовсім інше накреслила для нас», - написав Кернес.

У ЗМІ повідомляють, що причиною смерті стали інсульт та онкологія.

Яна Кернес працювала нотаріусом. У 2020 році ЗМІ писали, що вона заробляла втричі більше ніж її чоловік, який в той момент був заступником директора Харківського міського бюро технічної інвентаризації.

Доповнення

Мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у віці 61 року у Німеччині.

Він був секретарем Харківської міської ради протягом 2002 та протягом 2006–2010 років. В 2010 році вперше був обраний міським головою.

Кернес був обраний мером Харкова під час останніх місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року з результатом 60,34% голосів виборців.

9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова без складання присяги. Цей мерський термін був би третім для Кернеса.