Хвиля теплого повітря прийде в Україну із заходу. Вдень температура в деяких регіонах підніметься до +7.

В Україні на вихідних очікується істотне потепління. У більшості регіонів буде сонячно і без опадів, лише в центрі і на півдні можливий невеликий сніг, з переходом в дощ. Про це повідомляє Укргідрометцентру в п'ятницю, 19 лютого.

Так, в суботу, 20 лютого, в Україні буде хмарно з проясненнями. Невеликі опади у вигляді дощу і мокрого снігу пройдуть в Київській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Миколаївській та Одеській областях.

На заході вдень буде +2 ... +7, а вночі похолодає до -1 ... -12. У північних областях вдень очікується -6 ... -8, а вночі -16 ... -21. У центральних і східних областях прогнозують вдень 0 ... -4, а вночі -11 ... -17. На півдні вдень стовпчик термометра покаже +1 ... +4, а вночі -5 ... -13.

У Києві пройде невеликий сніг. Вдень температура очікується в районі 0 ... + 2, а вночі -13 ... -15. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

 

У неділю, 21 лютого, хвиля опадів зміститься на північ і схід. Невеликий сніг очікується в Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій і Луганській областях. На території всієї країни різко потеплішає. Вдень на заході буде +2 ... +7, а вночі -2 ... -8. У північних і центральних областях вдень прогнозують +1 ... +4, а вночі -2 ... -10. На сході вдень буде -1 ... +2, а вночі -5 ... -10. У південних областях вдень очікується +1 ... +4, а вночі 0 ... -5.

У Києві буде хмарно з проясненнями, без опадів. Удень потеплішає до +1 ... +3, а вночі температура опуститься до -2 ... -4. Вітер зміниться на західний, 5-10 м/с.

 

Нагадаємо, цього тижня в Україну прийшли сильні морози. У ніч на 17 лютого місто Черкаси стало найхолоднішим в Європі. Тут похолодало до -29,3. Був оновлений попередній рекорд мінімальної температури -27,5, який тримався з 2003 року. При цьому за останні 30 років спостережень таких сильних морозів в другій половині лютого не було.