До кінця робочого тижня в Україні створяться умови для формування снігового покриву, прогнозують синоптики.

Найближчими днями в Україні очікуються сильні опади у вигляді дощів та мокрого снігу. При цьому температура вдень триматиметься вище за нуль градусів. Про це повідомляє Укргідрометцентр у понеділок, 13 грудня.

Так, сьогодні на заході та півночі країни очікується мокрий сніг. У центрі та на півдні пройдуть дощі. Сухо буде лише у східних областях. Найхолодніше буде у західному регіоні - вдень - 1…+1, а вночі -3…+1. Також заморозки до -4 можливі на сході. У той час як вдень очікується до +4. На півночі та в центрі стовпчик термометра вдень та вночі показуватиме приблизно однакову температуру +2…+5. Найтепліше буде на півдні - вдень +6…+10, а вночі +4…+9.

 

У вівторок, 14 грудня, невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу очікуються лише у центрі України. На решті території переважно малохмарно. При цьому трохи похолодає. На заході синоптики прогнозують вдень -2...+2, вночі 0...-4. На півночі та в центрі середня добова температура становитиме -1…+1. У східних регіонах очікується 0…+3 вдень та 0…-2 вночі. На півдні теж трохи похолодає – до +2…+6 вдень та вночі 0…+4.

 

У середу, 15 грудня, незначні дощі можуть пройти у східних областях та на півдні. На решті території без опадів. На заході посиляться нічні морози - до -3…-6. Вдень тут тепліше до -1…+2. На півночі, в центрі та на сході температура не зміниться, а на півдні стане ще холодніше - до +2…+4 вдень та 0…+4 вночі.

 

У четвер, 16 грудня, до України повернуться опади. Дощ із мокрим снігом очікується на заході, півночі та частково у центральних областях. На решті території буде сухо. При цьому температурний режим очікується колишньому рівні.

 

У п`ятницю, 17 грудня, у всіх областях пройде сніг. У більшості регіонів стовпчик термометра вночі та вдень покаже -1…+1. Трохи тепліше буде лише на Закарпатті - вдень до +3, а також на півдні - вночі 0…+2, а вдень +2…+4.