У росії влада на місцях посилює поліцейські заходи, спрямовані на забезпечення оголошеної мобілізації. Встановлюються блокпости, звільняються приміщення для мобілізованих.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у вівторок, 27 вересня.

Всі військові експерти були шоковані поведінкою росіян – замість опору вони вважали за краще розбігатися або тупо йти на забій27 вересня 2022, 13:22

Так, у Краснодарському та Ставропольському краях, Архангельській, Волгоградській, Воронезькій та Ростовській областях звільнили великі приміщення для розміщення мобілізованих (у тому числі спортивні об'єкти). Представники військових комісаріатів проводять «роз'яснювальну компанію» серед чоловіків з кадрової військової служби у Збройних Силах рф.

«Одразу після оголошення мобілізації в станиці тамань краснодарського краю розпочався побудинковий обхід населення співробітниками поліції з метою вручення повісток чоловікам призивного віку. Мобілізовані прибувають до темрюкського районного військового комісаріату, формуються в команди та відправляються на доукомплектування військових частин, які зазнали значних втрат у ході бойових дій. При прибутті на пункти збору в людей вилучають всі наявні засоби зв’язку. Відповідна підготовка в навчальних центрах не проводиться», – повідомляє ГУР.

У районних центрах росії діють спільні блокпости поліції та представників військового комісаріату, щоб запобігти безконтрольному переміщенню чоловіків і максимально охопити населення хвилею мобілізації.

За даними розвідки, мобілізація у Краснодарському краї має масовий характер. Відомо, що близько 30% призовників – це чоловіки, які не мають жодного досвіду військової служби, а офіцерські звання отримали після закінчення військових кафедр.

При цьому в Чуваській республіці мобілізацію зупинено. Керівництво республіки заявляє, що вже виконано план призову.