У Байдена попросили відкласти зустріч на добу через закінчення термінів евакуації з Афганістану.

Адміністрація президента США Джо Байдена попросила перенести зустріч з президентом України Володимиром Зеленським у зв'язку із завершенням евакуації іноземців з аеропорту Кабула 31 серпня. Про це в понеділок, 30 серпня, повідомив прес-секретар президента Сергій Никифоров, пише Інтерфакс-Україна.

"Перенесення зустрічі Зеленського і Байдена з 31 серпня на 1 вересня Офісом президента підтверджується. Це пов'язано з проханням США. 31 серпня минає ультиматум" Талібану "- або термін евакуації іноземних громадян з аеропорту Кабула - саме той час, який дав" Талібан ". І американська сторона попросила перенести наш візит на один день у зв'язку з цим - і весь цей день присвятити цій важливій для американської сторони темі ", - розповів Никифоров.

За його словами, "українська сторона з абсолютним розумінням відноситься до прохання американської сторони".

"Ми наших партнерів підтримуємо. Ми розумінням, що питання безпеки завжди на першому місці. Тому ми згодою відповіли на прохання США про перенесення на один день", - сказав спікер Зеленського.

Також він повідомив, що через це повністю змінилася програма візиту Зеленського в США.

"Щодо інших зустрічей Зеленського в США - деякі відбудуться за часом раніше спочатку запланованих, інші - пізніше. Програма повністю змінилася, але це не означає, що щось звідти випало", - сказав він.

"Президент Зеленський вилітає в США прямо зараз. Два дня після прильоту він проведе у Вашингтоні і після в Каліфорнії", - підсумував Никифоров.