Українська сторона представить на 77-й Генеральній асамблеї ООН низку ініціатив та розраховує на підтримку Організації.

77-а Генеральна асамблея ООН пройде З 19 по 23 вересня в американському Нью-Йорку. Під час цих заходів розглянуть питання України та наслідків війни, яку розпочала Росія. Про це розповіла заступник міністра юстиції Ірина Мудра в ефірі національного телемарафону Єдині новини у понеділок, 19 вересня.

На асамблеї розглядатимуться основні ініціативи держав на наступний рік та проголошуватимуться основні політичні стейтменти. У ній візьмуть участь глави держав та міністри закордонних справ.

"Протягом основного side event, який проводитиметься 22 вересня, Україна представить ініціативи щодо створення Міжнародного спеціального трибуналу стосовно злочинів агресії, міжнародного компенсаційного механізму за шкоду, завдану Росією і буде надана інформація про розслідування злочинів проти людяності, геноциду та військових злочинів в Україні для подальшого розгляду у Міжнародному кримінальному суді", - зазначила чиновниця.

Представниця відомства додала, що Україна вимагатиме від ООН підтримки цих ініціатив та подальших рішучих дій.

"Настав той момент, коли ООН має довести мету свого створення, а саме підтримку міжнародного миру та безпеки, запобігання та усунення загрози миру, придушення актів агресії та інших порушень миру", - підсумувала Мудра.