Після приєднання Німеччини сумарне охоплення допомоги проекту складатиме до 100 000 на місяць.

Україна та Німеччина підписали першу угоду про стратегічне партнерство у рамках гуманітарного проекту "Рятуємо життя", створеного Фондом Ріната Ахметова спільно з місцевою владою України.

Так, меморандум про співпрацю було підписано між українським фондом Do it together з Agritrade Ukraine, який виступає Координаційним центром Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини.

Метою угоди є запобігання гуманітарній катастрофі в Україні та допомозі українцям, які постраждали через вторгнення Росії.

Німеччина й раніше постачала в Україну гуманітарку, але після підписання угоди її кількість зросте. В рамках угоди планується надходження 200 тонн допомоги щомісяця, завдяки чому приблизно 30 000 дітей, жінок і людей похилого віку зможуть жити якісніше і отримувати найнеобхідніше.

"Ми підтримуємо Україну продовольчими товарами майже три місяці. Для нас важливо, щоб люди, які потребують, своєчасно отримували їжу та воду. Тому ми підписали цей меморандум з проектом "Рятуємо життя", адже він показав свій професіоналізм і налагоджену логістику від донора до отримувача допомоги. В Німеччині у нас понад 50 компаній, які надають харчові продукти для України. Ми дуже сподіваємося, що війна закінчиться, але поки що робитимемо все від себе залежне, щоб допомогти людям", - сказав голова Правління координаційного центру в BMEL Андре Піллінг.

Вантаж формуватиметься у Польщі у хабах Agritrade Ukraine та доставлятиметься в Україну силами проекту "Рятуємо життя". Допомога надходитиме в регіони, що постраждали від агресії РФ, зокрема в Донецьку область. Жителі міст та вимушені переселенці отримають продукти харчування та предмети першої необхідності.

Керівник проекту "Рятуємо життя" Олександр Вишняков повідомив, що з початку війни допомогу вже отримали близько 55 000 українців.

"На жаль, російська агресія не вщухає, тому допомоги потребують ще більше людей, ніж три місяці тому. Спільними зусиллями з такими партнерами як Agritrade Ukraine ми зможемо підтримати найбільш незахищені версти населення", - сказав він і подякував німецькій стороні за приєднання до проекту.

Завдяки угоді сумарне охоплення допомоги проекту складатиме до 100 000 на місяць.