Генсек Альянсу повідомив, що союзники вирішили збільшити свої запаси озброєння на тлі нинішніх викликів.

Країни-члени Альянсу вирішили збільшити запаси боєприпасів та обладнання. Про це в четвер, 13 жовтня, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася після закінчення дводенного засідання міністрів оборони союзників Організації Північноатлантичного договору.

"Сьогодні ми прийняли рішення про збільшення наших запасів боєприпасів та обладнання для того, щоб забезпечити процес оборонного планування НАТО та надати промисловості необхідний попит для збільшення виробництва. Агентство НАТО також готове надати підтримку союзникам у полегшенні закупівель та організації складування", - розповів він.

Генсек також обговорив питання ядерних погроз з боку глави Кремля Володимира Путіна.

"Ядерна риторика Путіна небезпечна і безвідповідальна. Ми серйозно до цього ставимося і не втрачаємо пильності. Ми не дамо себе залякати - будь-яке застосування ядерної зброї докорінно змінить характер конфлікту і матиме важкі наслідки. Росія знає, що ядерну війну не можна виграти і її не слід вести", - заявив Столтенберг.

За його словами, союзники поінформовані про давно заплановані навчання з ядерного стримування, які розпочнуться наступного тижня.

Генеральний секретар НАТО також пояснив, як відрізнити підготовку до навчань від підготовки ядерної зброї.

"У нас добре працює збір інформації, і ми ведемо багато десятиліть спостереження за ядерними силами Росії, далі за ними слідкуватимемо і зберігатимемо пильність", - зазначив він.