Через бойові дії у Запорізькій області на сьогодні 76 населених пунктів досі залишаються без електропостачання і 268 – без газу.

Про це повідомляє Запорізька військова адміністрація, пише УНН.

Через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання — без світла залишились 24 076 споживачів у 76 населених пунктах.

Минулої доби фахівці ПАТ “Запоріжжяобленерго” відновили енергопостачання 1 054 абонентів на території обслуговування Оріхівського районного відділення, знеструмлених раніше внаслідок обстрілів.

Проте внаслідок обстрілів було пошкоджено електромережу Степногірської дільниці, через що знеструмлено 5 950 споживачів у 4 населених пунктах.

Крім того, через пошкодження на трансформаторній підстанції знеструмлено 42 абоненти Запорізьких районних електромереж. Також на ранок в Запоріжжі зафіксовано одиничне відключення. Аварійно-відновлювальні роботи заплановані на сьогодні.

Через дії місцевої окупаційної «влади» у Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Кам’янсько-Дніпровському та Токмацькому районних відділеннях доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

У Гуляйпільському районному відділенні, через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж, аварійно-відновлювальні роботи не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

Щодо газопостачання, то без нього залишаються 226 682 абоненти у 268 населених пунктах області.

Через пошкодження магістральних газопроводів в області повністю відключені 261 та частково 7 населених пунктів (зокрема міста Бердянськ та Приморськ Бердянського району, Василівка, Дніпрорудне, Кам’янка-Дніпровська та Енергодар Василівського району, Мелітополь Мелітопольського району, Пологи, Гуляйполе, Оріхів, Молочанськ та Токмак Пологівського району).