Зловмисники залякували громадян, тероризували підприємців і "вибивали" з них гроші.

У ході масштабної спецоперації в Сумській області нейтралізована кримінальне угруповання, в яку входило близько 50 осіб. Зловмисників координували "злодії в законі" так званого Сухумо-кутаїського клану, в тому числі з території РФ. Про це 23 жовтня повідомляє прес-служба СБУ.

Відзначається, що учасники угруповання намагалися поширити злочинний вплив на жителів кількох регіонів України, створивши розгалужену мережу своїх осередків.

Зловмисники залякували громадян, тероризували підприємців і "вибивали" з них гроші. До потерпілих застосовували психологічний тиск, насильство і погрози фізичної розправи.

Отримані суми лідери угруповання направляли на поповнення злодійської "каси". Крім того, зловмисники використовували отриманий "прибуток" для підтримки засуджених соратників у місцях позбавлення волі.

Під час слідчих дій по місцях перебування учасників групи, правоохоронці виявили засоби зв'язку, комп'ютерну техніку та банківські картки з доказами протиправної діяльності, відмички, "боргові" розписки потерпілих, з яких зловмисники вимагали гроші.

Трьом організаторам угруповання повідомлено про підозру у вимаганні (ч. 2 ст. 189 ККУ, встановлення або поширення злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 ККУ), шахрайстві (ч. 2 ст. 190 ККУ).

 

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників протиправної діяльності.