Поліція бачить своє завдання, перш за все, в роз'яснювальній роботі, для чого здійснюватиме рейди по нічних клубах, ринках і закладах громадського харчування.
 

Нацполіція вже встановила на планшети копів програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код з міжнародних і внутрішніх сертифікатів про вакцинацію. Про це в середу, 13 жовтня, повідомляє прес-служба поліції.
 
Там також відзначили, що правоохоронці спільно з медиками вживатимуть заходів для мінімізації зараження громадян у місцях, які сприяють поширенню коронавірусу - зокрема, в громадському транспорті, розважальних закладах, у тому числі в нічних клубах, ринках, закладах громадського харчування.
 
"Обов'язковою умовою такої роботи є також підтвердження клієнтами і персоналом своєї COVID-безпеки", - повідомили в поліції.
 
Уточнюється, що завданням поліції, серед іншого, є проведення належним чином роз'яснювальної роботи серед перевізників про необхідність дотримання карантинних вимог, а також роз'яснення про відповідальність громадян і перевізників у разі порушення протиепідемічного законодавства.