Машини, що транспортують пальне, проходять необхідні прикордонно-митні процедури контролю за пріоритетним порядком як з боку сусідньої країни, так і в Україні.

Прикордонники і митники пропускають найпершими бензовози, які їдуть в Україну з пальним і за пальним – в країни Євросоюзу. Це має сприяти швидшому вирішенню проблеми, яка виникла через дефіцит палива, який є в Україні. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Зелені коридори" для вантажівок, що перевозять паливо, узгоджені із прикордонними країнами. Машини, що транспортують пальне, проходять необхідні прикордонно-митні процедури контролю за пріоритетним порядком як з боку сусідньої країни, так і в Україні.

Під час виникнення черг такі транспортні засоби мають пріоритет при перетині кордону, зокрема їм виділено додаткові смуги руху.

Вантажівки з цистернами, які за пальним прямують в країни ЄС, також проходять оформлення позачергово.

"У разі накопичення таких транспортних засобів на виїзд з України, спільно з Нацполіцією проводиться їхній супровід у пункт пропуску й оформлення на окремій смузі руху", – кажуть у прикордонній службі.