Кордон захищатимуть 3 тисячі військовослужбовців ДПСУ; 3,5 тисячі бійців Нацгвардії та 2 тисячі співробітників Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час робочого візиту до Волинської області заявив про посилення охорони державного кордону з Білоруссю на напрямках потенційного руху незаконних мігрантів. Про це у четвер, 11 листопада, повідомляє прес-служба МВС.

"Додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців і поліцейських. Це потужне угруповання складатиметься з 3 тисяч військовослужбовців ДПСУ; 3,5 тисяч бійців Нацгвардії та 2 тисяч співробітників Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС, у тому числі 15 гелікоптерів, які забезпечать обільність і, за потреби, перекидатимуть наші сили на кордон", - зазначив Монастирський.

За його словами, такі дії дозволять стримати нелегальних мігрантів, проте для комплексного вирішення проблеми потрібне будівництво надійного сучасного кордону.

"Український рубіж не облаштований, тому в найкоротші терміни Україна має збудувати "інтелектуальний кордон" з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проекту знадобиться 17 млрд грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету", - заявив Денис Монастирський.

Як зазначив глава Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, наразі загрози для України з боку кордону з Білоруссю немає.