Окупанти намагаються влаштувати "театральну постановку" для внутрішнього споживача, зазначив Ярослав Янушевич.

Російські загарбники завозять на тимчасово окуповану територію Херсонщини людей із Криму для участі у фейковому референдумі. Про це заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації (ОВА) Ярослав Янушевич у своєму Telegram-каналі у п'ятницю, 23 вересня.

"Отримуємо численні звернення з Херсонщини про фейковий референдум. З Криму масово завозять людей для голосування. По селах їздять автоматники, змушують голосувати мешканців. У Херсоні, Чорнобаївці, інших містах - виламують двері та змушують голосувати. Озброєні "помічники" ходять по під'їздах та влаштовують "голосування вдома", - повідомив він.

Росія організувала чергову низькопробну "театральну постановку" для свого внутрішнього споживача, наголосив чиновник.

Голова ОВА також додав, що херсонці ігнорують "голосування" і так демонструють свою громадянську позицію. Проте він закликав мешканців області бути обережними.

"Кращий вихід - не відчиняти двері і не брати участь у цій постановці. Посилайтеся на хворобу - ковід чи туберкульоз. Якщо ви змушені спілкуватися з "організаторами", кажіть, що через день-два прийдете на дільницю. По бюлетенях визначити, як ви проголосували, ніхто не зможе. Але найкраще - участі у голосуванні не брати", - наголосив Янушевич.