Усі мости стратегічного значення на Херсонщині непридатні для проїзду важкої техніки, також Збройні сили України знищили три понтонні переправи окупантів.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня Наталя Гуменюк на брифінгу, передають Українськi Новини.

"Ми тримаємо під вогневим контролем, тому що не є руйнівниками, не знищуємо нашу інфраструктуру, але не надаємо ворогу можливості використовувати її в своїх інтересах. Тобто ті ураження, які було завдано по об’єктах, достатньо красномовні, щоб ці об’єкти не використовувались. Але окупанти продовжують це робити, незважаючи на те, що це пов’язано з ризиком для життя. Вони продовжують спроби переправляти на межі ризику важку техніку і боєприпаси. Наслідком чого і стало руйнування певних секцій (Каховського мосту), оскільки вони не витримали цього навантаження", - сказала Гуменюк.

За її словами, на даний момент всі ці мости є непроїзними абсолютно.

"Саме тому росіяни налаштовують альтернативні шляхи (поромні, понтонні та баржові переправи). Ми і їх теж тримаємо під вогневим контролем. Вже три понтонні переправи знищено", - зазначила Гуменюк.

За даними оперативного угруповання військ "Каховка", на Херсонщині окупанти залишились практично без великих мостів, які зруйнували ЗСУ завдяки реактивним системам залпового вогню HIMARS, залишились тільки пішохідні переходи.