Громадянам України порадили утриматися від відвідання Нагірного Карабаху. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ наданого УНН речником зовнішньополітичного відомства Олегом Ніколенко.

Україна уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні Азербайджану та Вірменії.

«Закликаємо сторони до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту з дотриманням норм міжнародного права, зокрема поваги до суверенітету та територіальної цілісності держав в межах їхніх міжнародно визнаних кордонів.
При цьому відзначаємо нікчемність будь-яких посередницьких зусиль та зусиль з підтримання миру з боку російської федерації, яка вчергове демонструє нездатність виконувати взяті зобов’язання», - йдеться у заяві.

МЗС України закликає українців наразі утриматися від відвідання Нагірного Карабаху, а тим, хто вже перебуває в регіоні - уникати місць військової активності.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває ще з 1990-х років. Попередній серйозний епізод вдалося загасити восени 2020 року, коли до Карабаху ввели російських миротворців. Проте конфлікт відновився у березні 2022 року, вже після російського вторгнення до України.

17 липня 2022 року президент Азербайджану звинуватив Росію та Вірменію у порушенні угоди щодо Нагірного Карабаху. За його словами, Міноборони Росії не виконало своєї обіцянки забезпечити виведення вірменських військових із Нагірного Карабаху до червня 2022 року.