Міністерство внутрішніх справ України здійснює посилення захисту кордону з Білоруссю на тлі небезпеки білоруської агресії.

Міністерство внутрішніх справ України посилює підрозділи системи МВС на кордоні з Білоруссю. Про це повідомляє сайт українського відомства у понеділок, 10 жовтня.

 

Заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко перевірив підрозділи системи МВС до відсічі потенційно можливої ​​агресії з білоруської території.

 

"Міністром внутрішніх справ визначається та постійно здійснюється завдання щодо оперативного з'ясування у місцях дислокації потреб відповідних підрозділів системи МВС та негайного їх вирішення. Це і є основною метою наших робочих поїздок - вивчення ситуації на місці та з'ясування потреб", - розповів чиновник.

 

Державна прикордонна служба проводить активні дії зі зведення фортифікаційних споруд, структурні підрозділи "підсилюються вогневою компонентою, що значно зміцнює наші лінії оборони".

 

"Ми й надалі нарощуємо свої можливості щодо відбиття ймовірного нападу ворога з боку Білорусі... Прикордонники докладають максимально зусиль для того, щоб наша країна була захищена, починаючи з кордону", - зазначив заступник голови ДПСУ генерал-майор Сергій Сердюк.

 

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що Україна уникне війни, якщо вона не робитиме "неправильних кроків" і не "провокуватиме" країну-співагресора. Проте білоруський чиновник не зміг пояснити, що особисто він має на увазі під "неправильними кроками" та "провокаціями".

 

"Ми фіксуємо, що наші сусіди (українці, - ред.) стурбувалися сьогодні тим, що з боку збройних сил Республіки Білорусь можуть здійснюватися агресивні дії. Йдеться про продовження вкидання інформації про нібито підготовку нападу з нашого боку. У нас відповідь на це була і залишається одна: не провокуйте нас - ми з вами воювати не збираємося. Ні з литовцями, ні з поляками, ні, тим більше, з українцями ми воювати не хочемо. Якщо і ви не хочете і не робитимете неправильних кроків, значить, війни не буде" , – стверджує глава формального відомства Білорусі.

 

Крім того, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував заяву самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка про нібито "нові заплановані напади" на Білорусь.

 

"Лукашенко продовжує продавати РФ останні крихти суверенітету. Заява про розміщення російського контингенту в Білорусі під надуманими приводами - формалізація окупації. Україна оцінює ризики та готова до будь-яких загроз", - зазначив він.

 

За його словами, ситуація контрольована і поки про повторне вторгнення з території Білорусі не йдеться.