Журналісти дізналися подробиці про жорстоко вбитих у Дніпрі військовослужбовців Національної гвардії України. Їм вдалося розшукати їхні фотографії та з'ясувати, чим вони жили, окрім служби.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"Молоді, усміхнені та життєрадісні. Так описують застрелених у Дніпрі нацгвардійців", – наголошується в сюжеті.

Ось, що ще вдалося про них дізнатися журналістам:

  • Олександр Буганов - старший лейтенант, начальник варти. Йому було 35 років. У вільний від служби час захоплювався мотоциклами.
  • Олександр Драган – 25-річний молодший сержант з Дніпра. У соціальних мережах хлопець часто ділився фотографіями з військової служби та коротенькими жартівливими відеороликами.
  • Артем Левківський – помічник начальника варти. Родом з Олешки, Херсонської області. До призову жив у Каховці. Хлопець нещодавно відзначив свій 22-й день народження.
  • Леонід Черник з Каховки, йому було всього 20. Він був наймолодшим серед загиблих.
  • Віра Лебединець не була військовослужбовицею. Вона перевіряла перепустки на прохідній заводу і стала останньою жертвою стрілка. Їй було 35 років.

Стали відомі імена військовослужбовців, яких розстріляв солдат у ДніпріСтали відомі імена військовослужбовців, яких розстріляв солдат у Дніпрі

Розстріл у Дніпрі 27 січня: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 обдей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.