Глава однієї з єпархії на Вінниччині підготував для вірян листівки із закликом захоплення державної влади.

Митрополиту однієї з єпархій УПЦ МП у Вінницькій області, який виправдовував російську агресію, повідомили про нові підозри. Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України у п'ятницю, 18 листопада.

У повідомленні сказано, що глава єпархії підготував пропагандистські листівки, у яких виправдовував збройну агресію Росії та тимчасову окупацію східних та південних районів України.

"У своїх "агітках" він закликав до захоплення державної влади та порушення кордону нашої країни", - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, прокремлівські матеріали були надруковані серійним тиражем та зберігалися у підсобних приміщеннях церкви. Підозрюваний планував організувати їхню роздачу місцевим жителям через канцелярію єпархії.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за:

 

  • ч. 3 ст.436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії РФ проти України),
  • ч. 2 ст. 109 (поширення матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу),
  • ч. 1 ст. 110 (поширення матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України) Кримінального кодексу України.

 

Митрополиту раніше вже вручили підозру за ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) Кримінального кодексу України.

"Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин викритих правопорушень", - резюмували СБУ.