Через перевантаження електромережі сталося аварійне відключення на невизначений термін на всій території Нетішина.

Місто Нетішин, яке є супутником Хмельницької АЕС, залишилося без світла на невизначений час. Про це повідомила місцева міськрада у Facebook у суботу, 19 листопада.

"За даними Хмельницькобленерго, у зв'язку з перевантаженням електромережі сталося аварійне відключення на невизначений термін на всій території міста. До мережі підключена лише критична інфраструктура: медсанчастина та подача води на місто", – йдеться у повідомленні.

За даними Хмельницькобленерго, у регіоні сталися аварійні відключення світла через перевантаження електромережі. Поки що невідомо, коли у Нетішині з'явиться електроенергія.

Пізніше у міськраді додали, що офіційних графіків відключень електромереж у Нетішині немає. Були лише орієнтовні для зручності споживачів. А тепер обленерго не надаватиме і орієнтовних графіків. Будуть аварійні вимкнення.

"Як говорить народна мудрість: Хотілося, щоб було як краще, а вийшло, як завжди. Не дзвоніть і не шукайте винних. Не заважайте енергетикам працювати", – заявила влада.

Напередодні президент Володимир Зеленський окреслив ситуацію із енергопостачанням в Україні. Важка ситуація зберігається загалом у 17 регіонах. Найгірше у Києві, а також у Київській та Одеській областях.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з ладу виведено майже половину енергосистеми України.